manuele therapie

Manuele therapie is een specialisatie binnen de fysiotherapie en in onze praktijkvoering een belangrijk speerpunt. Het is een specifieke methode van onderzoeken en behandelen die zeer geschikt is bij pijn en bewegingsklachten die voortkomen uit de wervelkolom

Als u klachten heeft aan gewrichten is de manueel therapeut de specialist om u te helpen de beweging van de gewrichten te verbeteren en de pijn te verminderen.

De manueel therapeut is gespecialiseerd in zogeheten manipulaties.

pijnklachten

Klachten die we effectief kunnen behandelen met manuele therapie zijn onder andere: hoofd- en nekpijn, schouder- en armklachten, (lage)rugklachten, bepaalde vormen van duizeligheid en kaakklachten.

Dit houdt in dat we veel patiƫnten zien met een duidelijk pijnbeeld. Omdat er ergens een beperking in het bewegen optreedt, kan dit last geven in de rug, nek of schouders en ook in de heup. De pijn kan zich uiten in vage last of tintelingen in armen, benen, borst of hoofd.

Ook bij duizeligheid, hoofdpijn, klachten bij het slikken, pijn op de borst of pijn tussen de ribben is het goed als u uw manueel therapeut raadpleegt. Deze doet onderzoek en bespreekt ook met u of er andere factoren zijn die invloed hebben op de klacht. Hierbij mag u denken aan stress, uw algemene lichamelijke toestand, werk of hobby.

Uw manueel therapeut bepaalt welke behandeling het meest van toepassing is op uw situatie.

EFFECTIVITEIT

Het effect van manuele therapie is vaak direct merkbaar voor de patiƫnt.

Klachten die we wetenschappelijk bewezen effectief kunnen behandelen met manuele therapie zijn onder andere: nekpijn, hoofdpijn en schouderklachten, artrose (met name van de heup), (lage)rugklachten, bepaalde vormen van duizeligheid en kaakklachten.

Share This