handtherapie

De handtherapeut verzorgt het revalidatieproces na een operatie, maar kan ook conservatief (dus zonder operatieve ingreep) behandelen. Er zijn veel verschillende behandelmogelijkheden, die altijd precies afgestemd worden op uw klachten en beperkingen, maar ook op uw mogelijkheden. Het streven hierbij is om weer zo optimaal mogelijk te functioneren, ook tijdens dagelijkse activiteiten.

Wat kan handtherapie

voor jou betekenen ?

Uw hand en pols zitten ingewikkeld in elkaar. Botten, spieren, pezen en banden zorgen er samen voor dat u uw hand op eindeloos veel manieren kunt bewegen: met veel kracht of juist met precisie.

Uw hand is echter ook kwetsbaar. Door een ongeluk, door overbelasting of door slijtage kunt u allerlei klachten krijgen, dat kan u belemmeren bij uw dagelijkse bezigheden. Een goede behandeling door ervaren specialisten is dan van belang.

/

Spalk op maat

De handtherapeut kan indien nodig een spalk voor u maken die uw arm of hand rust en steun kan geven. De spalk kan ook een corrigerende functie voor uw hand of arm geven.

+

Littekenbehandeling


Na een operatie blijft er een litteken over. Deze kunnen behandeld worden met intensieve littekenmassage en littekenmobilisatie.

|

Training & advies


De handtherapeut helpt u bij het ontwikkelen, herstellen en aanpassen van die vaardigheden die u niet (of beperkt) kunt uitvoeren. Hierbij geven we ergonomische adviezen om bepaalde handelingen beter te leren verrichten. Het kan gaan om dingen op uw werk, in het huishouden, in uw dagelijkse verzorging of bij het uitvoeren van uw hobby’s en sport.

Hulpmiddelen


Het adviseren en aanmeten van ondersteunende therapiemiddelen (zoals hulpmiddelen voor dagelijks gebruik, braces etc.) is ook een taak van de handtherapeut.

Werkplekonderzoek

De handtherapeut kan uw werkplek analyseren en bekijken of er aanpassingen nodig zijn zodat u met uw (tijdelijke) beperking toch zo goed mogelijk kunt functioneren.

Wordt handtherapie vergoed?

Handtherapie valt onder het erkend paramedisch beroep fysiotherapie en wordt vergoed vanuit het aanvullende pakket van de zorgverzekeraar. 

Share This